Mijn CD’s

Van jongs af aan is muziek mijn passie. Op mijn zesde kreeg ik mijn eerste klassieke pianoles. Na 7 jaar les wilde ik meer een eigen stijl ontwikkelen en begon ik nummers te arrangeren en te componeren. Op verzoek van diverse mensen heb ik in 1991 een eerste CD opgenomen. Toen die muziek ook op de radio en bij tv-uitzendingen werd gebruikt was dat een geweldige stimulans om door te gaan!  Ik heb me verder muzikaal ontwikkeld, ook in het bespelen van andere instrumenten en in het schrijven en zingen van teksten in verschillende talen. Voor mij is muziek bij uitstek het middel om emoties te uiten en te verwerken.

booklet  4 strany.pdf

De zeer gevarieerde dubbel-CD “One man on different tracks” uit 2014 is mijn zevende CD die al mijn eerdere werk verbetert en vervangt.  CD 1 is volledig instrumentaal en bevat 18 melodieuze stukken waarvan 9 piano solo nummers. Wisselende emoties worden muzikaal weergegeven: Je voelt je gekoesterd, getroost, je wordt er blij van, het maakt je rustig, je luistert geboeid, je droomt melancholisch weg of je zet je gedachten stil.

CD 2 biedt 1 instrumentaal stuk en 16 songs, harmonieus, melodieus en contrastrijk. De eigenzinnige, intieme sound benadrukt de sfeer. Emotie en “ouderwetse” muzikaliteit in plaats van kille perfectie. Elk nummer vertelt zijn verhaal. Muzikaal gebeurt er veel en de songs blijken groeiers.

“One man on different tracks” is een bijzondere solo-CD: Driekwart van de composities zijn van eigen hand en de volledige uitvoering (alle instrumenten, de zangpartijen, de arrangementen, de productie én het mixen) is eigen werk!

U kunt deze dubbel-CD bestellen door € 15,00  over te maken op IBAN nummer NL73RABO0391667378 o.v.v. uw adresgegevens. U krijgt de CD zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Mijn vorige  CD’s:

Give keys a chance

In 1987 verscheen Give keys a chance, een van de eerste piano solo lp’s in het lichtere genre. Mede door aandacht van de KRO en de TROS is de lp in 1991 op cd verschenen. Give keys a chance met 11 gearrangeerde stukken en 1 eigen compositie is puur piano, vooral toegankelijk en rustgevend.

Balance

De volgende uitdaging was een piano solo cd met louter eigen composities in verschillende stijlen. In 1996 bracht ik de cd Balance uit: wisselende emoties gevangen in muziek. Hilversum toonde interesse door onder andere de AVRO, KRO en Concertzender op de radio en op tv kwam Balance bij programma’s als Netwerk en 2 Vandaag aan de orde.

carelessyears

Op de cd Careless years (2004) sla ik een andere weg in. Hierop staan 16 overwegend Engelstalige songs voor verschillende instrumenten (o.a. piano, gitaar, strijkers, bas en percussie) en zang. Kenmerkend is de afwisseling, zowel pop- als klassieke invloeden zijn te horen. Careless years is melodieus en eigenzinnig. Geen perfectie maar emotie en bewust een wat oudere sound. De volledige uitvoering (muziek en teksten, instrumenten, zang en productie) is eigen werk.

A matter of time (family album) uit 2004 bevat thuisopnames van 1965 tot 1991.

uptothemark

Up to the mark (2006) biedt een mengeling van verrassende covers en eigen composities, doorleefd en wederom in verschillende stijlen. Zowel instrumentaal als vocaal klinkt het puur, natuurlijk, zelfverzekerd en ontspannen.

I am alive uit 2009 is een samenwerkingverband met de Amerikaanse Vera Lesley.  De CD bevat 7 songs en 5 instrumentals.